Skip to main content
BOSTEDET DYSSEMOSEN

OM BOSTEDET DYSSEMOSEN


Bostedet Dyssemosen er en gård, der ligger langt ude på landet otte kilometer fra Vordingborg. Gården ligger et hyggeligt og idyllisk sted, hvor der er højt til loftet, smukke blomster og dyr på marken som heste, grise, får, høns osv. Vi dyrker vores egne grøntsager og frugter, og vi er derfor langt hen ad vejen selvforsynende.

Dyssemosen er et botilbud for udviklingshæmmede, som huser syv beboere, der nyder og finder glæde i at være udenfor, uanset vejret, for at bruge sine hænder og være med til at se, hvordan vejen er fra man sår noget til man høster det igen.

EN DEL AF GÅRDEN


Hos os kommer man ud hver dag, og man er derfor med i driften af gården på godt og ondt. Alle beboere er med til at passe dyrene og alt det andet, der skal ordnes på gården. Dette kan være at slå græsset, samle blade, fælde træer og være med til at høste grøntsager og plukke frugter.

På Bostedet Dyssemosen bor man fuldtid, og man bliver hurtigt en del af ‘familien’ som bostedet er. Vi holder jul, fejrer påske, pinse og hygger med alle de andre danske traditioner, der er. Præcis som man gør med sin egen familie. Vi sørger dog alligevel for, at beboeren ikke mister kontakten til sin familie. Det betyder meget for os, at selvom man bor hos os, så har man stadigvæk sin familie, som man kan se og snakke med, når man har overskud og lyst.

MASSAGE OG FODBEHANDLING


Man plukker dog ikke kun frugt og passer dyr, når man er hos os. Vi synes, det er vigtigt, at alle beboere føler sig hjemme og får lige præcis det, som de har brug for. Derfor får beboerne en til to gange om måneden en massage. Enkelte beboere får også fodbehandlinger, når der er behov for det.

Vi har derfor mange muligheder, og vi gør en dyd ud af, at alle beboere føler sig trygge og har det rart med at være hos os.

Har du nogen spørgsmål til vores botilbud, eller er du nysgerrig på, hvordan du får dit familiemedlem indlogeret på gården?

HVERDAGEN PÅ DYSSEMOSEN


Hverdagen starter kl. 7.00 – 7.30 hvor beboeren står op, går i bad og tager arbejdstøj på. Efterfølgende er der fælles morgenmad i de to fællesrum.

  • Kl. 8.30 starter Dyssemosens dagtilbud og aktivitetsprogram, hvor beboerne har, i samarbejde med pædagogerne, hver deres individuelle struktur at følge dagen igennem med faste pligter som rengøring, pasning og plejning af stedets dyr, gartnerarbejde osv.

  • Kl. 10.30-11.00 er der kaffepause med nybagte boller.

  • Kl. 13.00- 14.00 er der frokostpause, hvor beboerne spiser varm mad i vores to fællesrum. Beboerne er selv med til at lave madplan i samarbejde med stedets køkkendame.

Efter frokosten forsætter beboerne med deres aktiviteter/beskæftigelse.

  • Kl. 15.30 slutter arbejdsdagen og beboeren kommer i bad. Der bliver serveret kaffe og et lille mellemmåltid som beboerne tager med på deres værelse.

Eftermiddagen kan også byde på forskellige aktiviteter som f.eks. spil, se fjernsyn, høre musik, være i haven, male, sy, mm. Det er noget, som beboeren selv tager stilling til. Aktiviteter uden for huset er med støtte fra personalet, og det kan være gåture, cykleture, biografen, teater, være på stedets motionsplads, Snoezelhuset, osv.

  • Kl. 18.00 spises der smørebrød til aftensmad i de to fællesrum, og herefter er der fælles hygge med fjernsyn eller film. Kl. 20.00 er der the og frugt.

  • Ca. kl. 22.00 går beboerne i seng.

I løbet af ugen går beboerne på malerskole, til sang og få ride undervisning.